Lehdistötiedote

Infobric ostaa Tempus AS:n ja vahvistaa asemaansa rakennusalan digitalisointikumppanina

Infobric vahvistaa kätevien IT-palveluiden tarjontaansa rakennusalan turvallisuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi Pohjoismaissa. Kaupan myötä Tempus AS ja sen ruotsalainen tytäryhtiö Templus AB ovat nyt osa Infobricia.

Norjalainen Tempus on jo yli 30 vuoden ajan kehittänyt ja toimittanut järjestelmiä, jotka auttavat tekemään yritysten työpäivistä entistä helpompia. Aikaraportointijärjestelmä on ollut keskeinen osa järjestelmiä jo alusta saakka, sillä se on työkalu, jonka avulla asiakas saa kokonaiskuvan ajankäytöstä ja muista toiminnan tärkeistä resursseista. Nykyisin Tempus tarjoaa kattavan digitaalisen ratkaisun, joka räätälöidään asiakkaan tarpeiden pohjalta ja voidaan integroida useimpiin liiketoimintajärjestelmiin. Aikavalvonnan lisäksi Tempus tarjoaa myös rakennusyritysten henkilöstön elektroniseen läsnäolovalvontaan soveltuvan ratkaisun, jota käyttävät niin norjalaiset kuin ruotsalaiset rakennusyritykset. Tempus-järjestelmä on käytössä yhteensä noin 2300 hankkeessa Pohjoismaissa.

Tempuksen osto on strategisesti tärkeä askel Infobricille, joka on jo vuodesta 2016 saakka kasvanut voimakkaasti Ruotsin markkinoilla ja panostanut viimeisten viiden vuoden aikana tuotemerkkinsä aseman vakiinnuttamiseen rakennusalalla Norjassa. Tempuksen kaupan myötä Infobric vahvistaa asemaansa ja tarjontaansa ja lisää osaamistaan muun muassa tuotekehityksen ja myynnin osalta Norjan markkinoilla.

–  Norja on seuraava kasvumarkkinamme, ja kauppa on tärkeä askel, jotta voimme kehittyä rakennusalan johtavaksi digitalisointikumppaniksi Pohjoismaissa. Tempuksen oston kautta saamme käyttöömme yli 30 vuoden kokemuksen ja osaamisen helppokäyttöisistä ratkaisuista muun muassa aikavalvonnan osalta. Lisäksi vahvistamme tarjontaamme, jotta voimme auttaa asiakkaitamme parantamaan rakennushankkeidensa turvallisuutta ja tehokkuutta, kertoo Dan Friberg, Infobric AB:n toimitusjohtaja.

Yhteenlaskettuna konsernin liikevaihdoksi tulee yli 200 miljoona Ruotsin kruunua, ja se työllistää noin 80 työntekijää. Palveluita käytetään yhteensä lähes 15 000 rakennustyömaalla Pohjoismaissa.

–  Meillä on suuri potentiaali kasvaa yhdessä Norjassa lähivuosien aikana. Rakennusalalla on tapahtumassa mittava digitaalinen muutos samalla, kun ala kasvaa edelleen suhteellisen vauhdikkaasti. Lisäksi lain ja yhteiskunnan vaatimukset sekä alan omat odotukset lisäävät alan painetta parantaa toiminnan kestävän kehityksen mukaisuutta niin taloudellisesti, yhteiskunnallisesti kuin ympäristön osalta. Infobric saa kaupan myötä lisää voimaa ja osaamista kehittää ratkaisuja tämän helpottamiseen kaikkien asianmukaisten toimijoiden osalta, Dan Friberg jatkaa. 

– Infobricillä ja Tempuksella on yhdessä kattava tuotevalikoima, joka tarjoaa asiakkaillemme nopeita ja yksinkertaisia mahdollisuuksia kehittää digitalisointihankettaan eteenpäin saman toimittajan kanssa. Yrityksen osaamisen ja kokemuksen yhdistäminen vahvistaa tuotekehitystä ja tarjoaa markkinoille tehokkaita ratkaisuja, jotka ovat toimivia myös tulevaisuudessa, lisää Claus H. Olsen, Tempus AS:n päivittäisjohtaja. 

Lisätietoja:

Dan Friberg, toimitusjohtaja, Infobric AB

+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

 

Claus H. Olsen, päivittäisjohtaja, Tempus AS

+47 92 03 14 37, claus@tempus.no

 

Elsa Braadland, toimitusjohtaja, Templus AB

+46 733 30 19 17, elsa@templus.se

 

 

Tempus

Tempus on järjestelmäasiantuntija, joka mahdollistaa yrityksille paremman ajan, työprosessien, tehtävien ja henkilöstön hallinnan digitaalisten ratkaisujen avulla. Tempus toimittaa räätälöityjä ratkaisuja, jotka on mukautettu yrityksen tarpeiden ja toiminnan mukaan. Tempus auttaa yrityksiä säästämään aikaa, alentamaan kustannuksia ja pitämään toimintansa täydessä hallinnassa mobiiliin tiedonhankintaan ja kerättyjen tietojen käsittelyyn tarkoitettujen digitaalisten ratkaisujen avulla. Kerätyt tiedot on helppo siirtää muihin liiketoimintajärjestelmiin, kuten palkkajärjestelmään, talous- ja laskutusjärjestelmiin tai hanke- ja HMS-järjestelmiin. Tempus on kehittänyt erilaisia moduuleita, jotka voidaan yhdistää ilman piilokustannuksia. Lue lisää osoitteesta tempus.no.

 

Infobric

Infobric on IT- ja elektroniikkayritys, jonka kehittämät ratkaisut lisäävät rakennustyömaiden tehokkuutta ja turvallisuutta. Yritys on alansa markkinajohtaja ja sillä on keskeinen asema yli 10 000 rakennustyömaalla. Yrityksen asiakkaisiin kuuluu useita Euroopan suurimpia rakennus- ja konevuokrausyrityksiä. Infobricin tarjonnan ytimen muodostaa verkkopohjainen palvelu Infobric Ease, joka kommunikoi reaaliajassa yli 10 000 siihen liitetyn elektroniikkayksikön kanssa. Yritys on vuosien aikana palkittu useita kertoja innovatiivisista tuotteistaan. Nykyisin Infobricilla on noin 60 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on noin 165 miljoona Ruotsin kruunua. Lue lisää osoitteesta infobric.se.

Arkisto

  • 2019

    Ota yhteyttä

    Toivotko, että ammattilainen arvioi parhaan ratkaisun juuri sinun rakennustyömaallesi? Haluatko tietää, miten voit säästää rahaa rakennusprojekteissasi ja samalla parantaa turvallisuutta? Meillä on pitkä kokemus ja autamme sinua mielellämme löytämään vastaukset kysymyksiisi.

    Höyläämötie 10, 00380 Helsinki