Lehdistötiedote

Infobric ottaa seuraavan askeleen uuden omistajansa Summa Equityn kanssa

Jönköping, 8 helmikuu 2019

Summa Equity ostaa IT- ja elektroniikkayritys Infobricin Jönköping Business Developmentilta, ja kaupan myötä Summa Equitystä tulee yrityksen enemmistöomistaja.

Rakennusalalla on meneillään mittava kehitystyö, jonka tarkoituksena on lisätä alan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Tähän pyritään muun muassa työmenetelmien tehostamisella ja työympäristön turvallisuuden parantamiseen tähtäävillä aloitteilla. Turvallisuuden arviointiin, valvontaan ja parantamiseen käytettävä tekniikka on avainasemassa, kun rakennusalaa kehitetään tehokkaampaan suuntaan. Infobric on viime vuosina havainnut kasvua verkkopohjaisten ohjelmistojensa ja muun muassa läsnäoloseurantaan ja oikeuksienhallintaan tarkoitettujen IoT-tuotteidensa kysynnässä. Digitalisaatio on rakennusalalla voimakas trendi, mikä osaltaan vahvistaa kasvunäkymiä. Kaiken kaikkiaan nämä trendit vauhdittavat Infobricin kasvua, sillä yrityksen ratkaisut – älytekniikka, ratkaisut lainsäädännön uusiin vaatimuksiin ja tehokkuuden lisääminen – parantavat turvallisuutta alalla, joka muodostaa talouskasvun perustan. Yrityksen suunta ja tulevaisuuden mahdollisuudet liittyvät läheisesti Summa Equityn ”Technology-enabled Businesses” -suuntautumiseen ja noudattavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kohtia 8.8 Suojata työelämän oikeuksia ja taata turvallinen työympäristö kaikille työntekijöille” ja 16.6 ”Kehittää tehokkaita, vastuullisia ja läpinäkyviä instituutioita kaikilla tasoilla”.

– Infobricin oston myötä pääsemme mukaan rakennusalan tehokkuuden ja työympäristön turvallisuuden parantamiseen. Olemme vaikuttuneita Infobric-tiimin tähänastisesta kannattavasta kasvusta ja innolla mukana tukemassa yrityksen tulevaa kasvua lähivuosina, sanoo Summa Equityn osakas Christian Melby.

Vuonna 2016 perustettu Summa Equity sulki ensimmäisen rahastonsa helmikuussa 2017 ja oli tuolloin sijoittanut yhteensä 4,7 miljardia Ruotsin kruunua etupäässä pohjoismaisille PK-markkinoille (pieniin ja keskisuuriin yrityksiin). Yhtiö investoi toimialoihin, jotka kytkeytyvät kolmeen megatrendeistä johdettuun teemaan: resurssitehokkuuteen, muuttuneeseen väestörakenteeseen ja teknologiaintensiiviseen yritystoimintaan. Sen salkku koostuu yhtiöistä, jotka edistävät esimerkiksi terveyden, koulutuksen, maanviljelyn ja teknologian alueilla tapahtuvaa myönteistä kehitystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Kaupan myötä Summa Equitystä tulee Infobricin enemmistöomistaja. Infobricin perustaja ja johtoryhmä jatkavat yrityksen osakkaina.

– Infobric ottaa seuraavan askeleen uuteen ja kiinnostavaan vaiheeseen uuden enemmistöomistajansa kanssa. Summa Equityn omistautuminen kestävän yhteiskunnan edistämiselle sekä yhteiskunnallisten ja ympäristöön liittyvien haasteiden ratkaisemiselle innovatiivista tekniikkaa käyttäen on Infobricin arvojen ja toiminnan painopisteiden mukaista. Lisäksi uusi omistajamme on merkittävässä asemassa, kun Infobric tähtää pohjoismaisen rakennusteollisuuden johtavaksi digitalisaatiokumppaniksi, sanoo Infobricin toimitusjohtaja Dan Friberg.

 

Lisätiedot:
Dan Friberg, toimitusjohtaja, Infobric, +46 707 887 544, dan.friberg@infobric.se

 

Infobricistä
Infobric on IT- ja elektroniikkayritys, joka kehittää järjestelmiä parantamaan työmaiden turvallisuutta ja tehokkuutta. Yritys on toimialansa markkinajohtaja, ja sen ratkaisuilla on keskeinen asema yli 10 000 työmaalla. Sen asiakkaisiin kuuluu monia Euroopan suurimmista rakennus- ja konevuokrausyrityksistä. Infobricin tarjooman ydin on Infobric Ease -verkkopalvelu, joka kommunikoi reaaliajassa kymmenientuhansien järjestelmään liitettyjen laitteiden kanssa. Vuosien varrella yritykselle on myönnetty useita palkintoja innovatiivisista tuotteistaan. Lue lisää osoitteesta infobric.fi.

Arkisto

  • 2019

    Ota yhteyttä

    Toivotko, että ammattilainen arvioi parhaan ratkaisun juuri sinun rakennustyömaallesi? Haluatko tietää, miten voit säästää rahaa rakennusprojekteissasi ja samalla parantaa turvallisuutta? Meillä on pitkä kokemus ja autamme sinua mielellämme löytämään vastaukset kysymyksiisi.

    Höyläämötie 10, 00380 Helsinki